Колеги много ми е интересно дали окачването от Q4-ката ще стане на да речем мойта или която и да е друга Alfa 155,смисъл скоростна кутия,кардан,диференциал,полуоски,и има ли разлика в задния мост от Q4 и от нормалната.Питам само информативно който знае да пише да събираме инфо вскички останали които ги интересува.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Окачване от Q4 на нормална 155-ца
Collapse
X
-
Да събудя малко една стара темичка
Чудно ми е дали щее трудно да се напасне задният Диф. от Ку4-ка на обикновената 155-ца.
Не питам само от любопитство,а мисля да посъбера малко кинти и да действам,но се колебая между Q2-диф. и варианта с Q4, просто искам да сравня като средства кое щее оптимално,защото откъм трудоемкост Ку4 конверсията щее по-сложна,но евентуалният резултат щее мега. Все пак Q2 диф. пак е само с предно и колкото и да е добър нее като 4х4 на Ку4-ка.EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
-
Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщениеДа събудя малко една стара темичка
Чудно ми е дали щее трудно да се напасне задният Диф. от Ку4-ка на обикновената 155-ца.
Не питам само от любопитство,а мисля да посъбера малко кинти и да действам,но се колебая между Q2-диф. и варианта с Q4, просто искам да сравня като средства кое щее оптимално,защото откъм трудоемкост Ку4 конверсията щее по-сложна,но евентуалният резултат щее мега. Все пак Q2 диф. пак е само с предно и колкото и да е добър нее като 4х4 на Ку4-ка.155 2.0 16v МY95 Sport
Comment
-
Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщениеДа събудя малко една стара темичка
Не питам само от любопитство,а мисля да посъбера малко кинти и да действам,но се колебая между Q2-диф. и варианта с Q4, просто искам да сравня като средства кое щее оптимално,защото откъм трудоемкост Ку4 конверсията щее по-сложна,но евентуалният резултат щее мега. Все пак Q2 диф. пак е само с предно и колкото и да е добър нее като 4х4 на Ку4-ка.Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro
Comment
-
Първоначално публикувано от Ivo Mitkowsky Покажи съобщениеКолеги много ми е интересно дали окачването от Q4-ката ще стане на да речем мойта или която и да е друга Alfa 155,смисъл скоростна кутия,кардан,диференциал,полуоски,и има ли разлика в задния мост от Q4 и от нормалната.Питам само информативно който знае да пише да събираме инфо вскички останали които ги интересува.Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro
Comment
-
аз се чудех като инвестиция каква щее разликата спрямо Ку2 . А и другото което ме гложди е далимога да сложа само дифа от кутията на ку4 на моята кутия ( ама незнам кардана на ку4-ката как отива назад и откъде точно излиза от нейната кутия.
Иначе да кажа че се интересувам от такава интервенция,защото в близкото бъдеще си мисля да пъхна един охлюв под капака ( на около 0.5 бара най-много) че вече ми се струва бавнаEX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
Comment
-
Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщениеаз се чудех като инвестиция каква щее разликата спрямо Ку2 . А и другото което ме гложди е далимога да сложа само дифа от кутията на ку4 на моята кутия ( ама незнам кардана на ку4-ката как отива назад и откъде точно излиза от нейната кутия.
Иначе да кажа че се интересувам от такава интервенция,защото в близкото бъдеще си мисля да пъхна един охлюв под капака ( на около 0.5 бара най-много) че вече ми се струва бавна155 2.0 16v МY95 Sport
Comment
-
Да ама тази цена от 1000 лева за Q2 е нереална според мен. Кво толкова има в един диф. че да струва 1000 лв. Иначе съм навит зa Q2. Чудно ми е моята като има някакво частично увличане ( мисля 25% беше) и като превърти повече едната гума тръгва веднага и другата,дали не може да се преправи моят диф. да стане с по-голямо увличане. Или дали може да се намери на по-народна цена Q2Last edited by don_pepone; d.m.y г., 10:52.EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
Comment
-
Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщениеДа ама тази цена от 1000 лева за Q2 е нереална според мен. Кво толкова има в един диф. че да струва 1000 лв. Иначе съм навит зa Q2. Чудно ми е моята като има някакво частично увличане ( мисля 25% беше) и като превърти повече едната гума тръгва веднага и другата,дали не може да се преправи моят диф. да стане с по-голямо увличане. Или дали може да се намери на по-народна цена Q2няма вече Алфи, няма вече тръпка...
Comment
-
Ами колега за 1000 лева мога да си взема някоя цапната ку4-ка ( от италия примерно)и да си сваля квото ми трябва,а за турбото си има време и цифриEX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
Comment
Comment